За даними управління економіки та інвестицій міської ради станом на 1 травня заборгованість із виплати заробітної плати економічно активних підприємств міста складала 13,3 млн. грн. Зросла вона у порівнянні з попереднім місяцем на 0,9 млн. грн. Зростання заборгованості із заробітної плати по місту відбулось внаслідок новоутвореної заборгованості із заробітної плати на загальну суму понад 1,2 млн. грн.

Заборгованість із заробітної плати підприємств комунальної форми власності склала біля 1,5 млн. грн., що на 0,1 млн. грн. більше в порівнянні з попереднім місяцем. Житлово-експлуатаційні контори міста боргують 944 тис. грн. Їх заборгованість збільшилась у порівнянні з минулим місяцем у 2,2 рази. Керівництво ЖЕКів пояснює утворення заборгованості зменшенням проплат населення за спожиті послуги та боргами держави по пільгам та субсидіям. Перший заступник міського голови Іван Михайлюк дав доручення підготувати звернення до Кабінету Міністрів щодо погашення заборгованості пільг та субсидій по квартплаті з державного бюджету, оскільки держава не сплачує їх вже 2 останніх місяці.

Районними управліннями праці і соціального захисту населення протягом січня-лютого проведено 80 перевірок підприємств міста усіх форм власності щодо дотримання трудового законодавства. Матеріали по 20 суб\'єкту господарювання передані для відповідного реагування до міської та районних прокуратур, по 21 підприємствах - до територіальної Державної інспекції праці у Вінницькій області.

Кілька підприємств протягом травня виконали свої зобов\'язання перед працівниками і розрахувалися з боргами по зарплаті. «Керівництво підприємств, яке домоглося погашення заборгованості, повинно закріпити ці результати та не допустити повторної заборгованості у наступному місяці», - каже Іван Михайлюк. За даними моніторингу, станом на 25 травня в рахунок виплати заборгованості підприємствами міста погашено понад 2,8 млн. грн., або 21% загального боргу, в тому числі комунальними підприємствами - майже 0,9 млн. грн., приватними - понад 1,9 млн. грн. Залишок заборгованості із заробітної плати по місту станом на 25 травня складав 10,5 млн. грн.


Переглядів: 2970
Поширень: 0