Хоча сплачувати його почали з початку серпня, проте вже є перші вкладення задля підтримки українських військових. Повну картину надходжень варто очікувати наприкінці місяця, коли пройдуть усі форми нарахувань.

Нагадаємо, що військовий збір у розмірі 1,5% почали знімати із фізичних осіб резидентів та нерезидентів, що отримують дохід в Україні та поза її межами, а також із податкових агентів з 3-го серпня. Об’єктом оподаткування є доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або виплат і винагород, які нараховують (виплачують, надають) платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами; виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграш гравця (учасника), отриманий від організатора азартної гри.

В. о. начальника ГУ Міндоходів у Вінницькій області Мирослав Продан наголошує, що збір встановили тимчасово до 1-го січня 2015 року. «У нелегкий час воєнного конфлікту держава і кожен громадянин повинні згуртуватися і як ніколи усвідомлювати, що лише разом ми зможемо відстояти свою національну ідентичність. Хтось більшою, а хтось меншою мірою повинен допомагати. Для громадян такий відсоток відрахувань не стане величезною втратою, а копійка до копійки складе мільйони фінансової допомоги: на нову військову техніку, амуніцію, транспорт, лікування наших захисників», − сказав посадовець.



Переглядів: 3868
Поширень: 0