Вінницькі митники під час перевірки виявили, що громадянин Німеччини порушив терміни тимчасового ввезення на територію України 25 транспортних засобів особистого користування. Також встановили, що 6 із них офіційно зареєстровані в органах МРЕВ ДАІ протягом 2013 року без сплати мита, акцизного податку та ПДВ.

Після отримання копій документів, що стали підставою для первинної реєстрації вказаних транспортних засобів Вінницька митниця направила офіційні запити на адреси відповідних органів державної влади, суду та торгуючих організацій, щоб підтвердити факт видачі цих документів. Фахівцям митниці вдалося встановити, що документи, на підставі яких транспортні засоби з іноземною реєстрацією поставлені на облік в органах ДАІ, фіктивні та містять неправдиві дані.

За вказаним фактом Вінницька митниця на адресу Прокуратури Вінницької області направила повідомлення про виявлене кримінальне правопорушення з попередньою кваліфікацію за ст. 358 КК України (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів та бланків). Наразі прокуратура вирішує питання щодо внесення інформації в Єдиний реєстр досудових розслідувань.

Митниця, після отримання відповідей по іншим транспортним засобам, планує направити додаткові матеріали у прокуратуру, для внесення відомостей в ЄРДР за ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів). Орієнтовна сума несплачених податків складає близько 650 тис. грн.



Переглядів: 3803
Поширень: 0