Зокрема, за словами начальника ДФС у Вінницькій області Мирослава Продана, за вісім місяців 2014 року від ліцензування роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами надійшло більш ніж 10,1 млн. грн. Ліцензії на оптову торгівлю цими ж товарами обійшлись у понад 1,5 млн. грн. За ліцензії для виробництва спирту та алкогольних напоїв було внесено близько 5,5 тис. грн.

Загалом впродовж січня-серпня 2014 року, зауважує високопосадовець, було видано 4951 ліцензій. З них на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями – 2559, тютюновими виробами – 2392.

Мали місце і факти припинення торгівельної діяльності суб’єктів господарювання у сфері обігу алкоголю і тютюну шляхом анулювання 490 відповідних ліцензій. Зокрема, на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями – 205 і тютюновими виробами - 285.

Підсумовуючи сказане, Мирослав Продан нагадує, що у рамках проведеня операції „Акциз” службою розроблено низку заходів, спрямованих на легалізацію підпільного ринку алкоголю. Тут робота ведеться у двох напрямках: виявляється та ліквідується нелегальне виробництво та продовжується співпраця з легальними виробниками.



Переглядів: 2820
Поширень: 0