Необхідність запровадження реформ у податковій системі є нагальним викликом сьогодення, адже це є одним з перших кроків до реформування економіки України. Головна ідея концепції удосконалення податкової системи полягає в її прозорості, побудові оптимальних та ефективних стосунків між державою та бізнесом, детінізаціїї економіки, підвищення культури сплати податків, декриміналізації податку на додану вартість. Успішність процесу реформування податкової системи залежить від готовності суспільства до компромісних рішень, адже мова йде про ліквідацію умов існування «тіньового» сектору економіки, боротьбу з корупцією, суттєвій зміні правил оподаткування та скороченням пільг.

Наслідком активного обговорення питань, які найбільш турбували бізнес-спільноту під час проведення консультацій з бізнес-асоціаціями, спілками підприємців, експертами та  робочими групами, є робота з підготовки до повторного внесення урядом до Верховної Ради України оновленої концепції податкової реформи. Новий пакет законопроектів готується з урахуванням отриманих під час дискусій критичних зауважень та аргументованих застережень з боку бізнесу стосовно окремих напрямків податкової реформи.

Разом з тим, ідея, закладена в податковій реформі залишається без змін – це спрощення податкової системи, створення сприятливих умов для ведення бізнесу, виведення економіки з тіні.



Переглядів: 2842
Поширень: 0