Підвищення рівня податкової культури суспільства – одне із завдань Державної фіскальної служби. Саме тому відомство намагається підтримувати спілкування і налагоджувати партнерські стосунки з громадськими інституціями.

Протягом 10 – 11 листопада у Вінниці Координатор проектів ОБСЄ в Україні проводить тренінг з питань вдосконалення регуляторної бази реєстрації та звітності громадських організацій. До участі в ньому запросили фахівців фіскальної служби, співробітників реєстраційних служб головних та районних управлінь юстиції, представників громадських об’єднань.

На семінарі розглядали ряд запитань щодо прав та обов’язків організацій. Зокрема торкнулися теми податкових пільг, майна та ведення діяльності громадських об’єднань. З’ясовували критерії для відмови громадським організаціям у присвоєнні ознаки неприбутковості, говорили про позицію фіскальної служби у випадках, коли курс продажу іноземної валюти нижче обмінного курсу НБУ і порядок звітування у цих випадках.

Доповідачем на тренінгу від фіскальної служби була Світлана Білилівська – начальник управління оподаткування юридичних осіб ГУ ДФС у Вінницькій області. Вона розповіла присутнім про деякі моменти вищевказаних питань. Та зазначила, що податківці Вінниччини завжди відкритті до діалогу та спілкування. Представники громадських інституцій можуть звертатися до них за консультаціями і отримувати відповіді на свої питання.



Переглядів: 2613
Поширень: 0