Службові особи вінницького приватного підприємства перерахували близько 750 тисяч гривень бюджетних коштів на рахунки фірми з явними ознаками фіктивності. Факт кримінального правопорушення викрили співробітники підрозділу по боротьбі з розкраданням бюджетних коштів та їх легалізацією головного управління ДФС у Вінницькій області в рамках відпрацювання процедур державних закупівель щодо виявлення порушень законодавства.    

Встановлено, що посадовці фірми виграли тендер на постачання авіадеталей на ряд державних підприємств України. Отримані державні кошти перерахували на розрахункові рахунки підприємства, що містить явні ознаки фіктивності – у торгового партнера відсутні складські та торговельні приміщення, виробниче обладнання, сировина, також на підприємстві рахується лише один працівник, він же директор. В ході проведення слідчо-оперативних заходів здобуті докази, що свідчать про порушення законодавства у сфері проведення державних закупівель.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань слідчими внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення за ознаками складу злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України щодо розтрати державних коштів.



Переглядів: 2513
Поширень: 0