«Вінниччина має велике прагнення до співпраці з усіма зацікавленими сторонами, в тому числі й міжнародними представництвами та інвесторами. Перші місця в рейтингу показників області свідчать про надзвичайно високий потенціал її ресурсів і прагнення до росту економічних показників» - зазначив директор департаменту регіонального економічного розвитку ОДА Олександр Якубик.

За різними джерелами експертів рівень зносу основних засобів області знаходиться в межах 80-90%. Тому без заміни обладнання і відповідно технологій не обійтись без інвестицій.

Заміна обладнання дає можливість підвищення енергоефективності, робочі місця, скорочення обсягів споживання енергоресурсів та в цілому підвищення конкурентно-спроможності на світовому ринку.

 Вінниччина - один із найпривабливіших інвестиційних регіонів України

В Вінницькій області активно втілюються в життя інвестиційні проекти.

Так у 2014р. введено в дію більше 20 інвестиційних проектів в промисловості та суміжних галузях економіки. Це дозволило створити майже 600 нових робочих місць.

Серед них слід відмітити:

  1. Будівництво у м.Вінниця молочного комбінату кондитерської фабрики міжнародній корпорації «Roshen»;
  2. Завершення І черги реконструкції Спільного українсько-іспанського підприємства у формі ТОВ "СПЕРКО УКРАЇНА".
  3. Введення в дію І пускового комплексу лінії №2 ТОВ "АКВ Українське каолінове товариство" в с.Глухівці Козятинського району".
  4. Відкриття каолінового заводу ТОВ «СОКА Україна» у м.Козятин.

За словами О. Якубика, проводиться активна робота спрямована на підвищення рівня економічного розвитку території області, забезпечення комфортних умов для наявних та перспективних інвесторів. Так, приватними інвесторами в промисловості та суміжних галузях реалізується 57 довгострокових інвестиційних проектів загальною вартістю близько 24 млрд.грн. Завершення реалізації даних проектів дозволить створити 4500 нових робочих місць.

Найбільшими з них є введення в дію нових виробничих ліній переробного комплексу Філії «Птахофабрика «Вінницький бройлер» ПРАТ «Зернопродукт» (ТМ «Наша Ряба») в м.Ладижин, проектною потужністю 440 тис. тонн м\'яса птиці на рік; розширення виробничих потужностей на ТОВ «Люстдорф», також введення в дію ІІ пускового комплексу лінії №2 ТОВ "АКВ Українське каолінове товариство" в с.Глухівці Козятинського району; завершення ІІ-IV черг реконструкції Спільного українсько-іспанського підприємства у формі ТОВ "СПЕРКО Україна» та реконструкція на ПАТ «Вінницький олійножировий комбінат».

Олександр Якубик наголосив, що обласною державною адміністрацією постійно проводиться робота щодо покращення інвестиційного клімату, залучення інвестицій та створення позитивного іміджу регіону. Постійно оновлюється інвестиційний портал області – www.vininvest.gov.ua, в якому розміщена інформація про інвестиційний потенціал області, проекти, що пропонуються інвесторам для реалізації, стартові майданчики для реалізації проектів, зокрема вільні земельні ділянки та непрацюючі виробничі потужності, яка висвітлюється на даному сайті трьома мовами – українською, англійською, російською.



Переглядів: 3676
Поширень: 0