До кінця місяця останнім 200 скороченим робітникам виплатять 2,4 млн. грн.. В цілому сума розрахунку, зафіксована в угоді, сягнула 11 млн. грн.

На «прощальні» трудові збори колективу Вінницької підшипникової кампанії запросили і представників регіональної влади, яка в свої обов’язки поклала контроль за виконанням чотиристоронньої угоди. Після оголошення власником заводу намірів ліквідувати підприємство у січні 2008 року, облдержадміністрація стала на захист трудового колективу. І хоча виробництво підшипників зберегти в місті так і не вдалося, позицію людей відстояли: заборговану зарплату разом з вихідною допомогою, як підкреслив директор компанії Віталій Бердичівський, отримають усі.

Перший заступник губернатора Коровій наголошує: фактично «зробили неможливе», а профспілковий очільник області Паращук говорить про «безпрецедентний випадок» в Україні. Проте особливої втіхи власне губернатор не відчуває: «Держава втратила підприємство, яке при нормальній державній політиці, могло б бути потужним каталізатором промислового розвитку країни. - Але з оптимізмом додає: На території заводу буде розвиватися кілька нових виробництв». Інвестор планує розгорнути проект, розрахований на створення нових 250 робочих місць.

Олександр Домбровський супроводжує події на підшипниковому заводі з часу свого обрання мером Вінниці. Зародження суперечностей тоді вдалося стримати взяттям на міський баланс соціальної інфраструктури мікрорайону ДПЗ. Невипадково, за словами Домбровського, особливо цінним для нього є подарунок на день народження від підшипниківців – виготовлений заводчанами письмовий набір із символічним підшипником – першим на заводі після перезапуску у 2004 році. Губернатор і сьогодні наголошує на своїй солідарності з працівниками та обіцяє сприяння у вирішення соціальних проблем.

Для довідки:

ТОВ „Вінницька підшипникова компанія» утворено у серпні 2004 року двома засновниками – юридичними особами: ТОВ „Щит” (м.Донецьк) та ТОВ „Централізовано-резервна компанія” (м.Донецьк).

Основною продукцією ТОВ „ВПК” були підшипники. Також інструментальний та ремонтно-механічний цехи виробляли інструменти та надавали послуги стороннім організаціям (фрезерувальні, токарні, шліфувальні та ливарні роботи).

На підприємстві працювало 1100 чоловік. У 2007 році обсяги виробництва ТОВ „ВПК” коливались в діапазоні від 3-х до 6-ти млн..грн. на місяць. З жовтня 2007 року відмічається спад виробництва, а в грудні 2007 року через відсутність сировини підприємство призупинило виробничу діяльність.

9 січня 2008 року відбулися загальні збори товариства, на яких прийнято рішення про припинення виробничої діяльності на підприємстві.

З метою врегулювання конфліктних ситуацій навколо ТОВ „Вінницька підшипникова компанія” та прискорення погашеності заборгованості із заробітної плати 11 листопада 2008 року було підписано Угоду щодо врегулювання трудового спору на ТОВ „Вінницька підшипникова компанія”.


Переглядів: 4406
Поширень: 0