Журналісти програми "ТСН.Тиждень" вирішили порівняти: скільки українська і європейська сім\'я з чотирьох людей витрачає електрики, води і газу у квартирі в 90 квадратних метрів.

Середнє споживання електрики для українців - до 250 кіловат на місяць. Середній європейський показник схожий - теж 250 кіловат, однак включно з опаленням. Але в листопаді, коли центрального опалення було мало, щоб нагріти хати так, аби не мерзли діти, українці увімкнули нагрівачі. Тож у платіжках - було і до 700 кіловат.

Як економлять комунальні блага українці та європейці

Економити воду для українців чи не найважче. Різниця в споживанні просто неймовірна. Приблизно 12-ть кубів води на місяць витрачають у Європі, тоді як в Україні - чи не вдвічі більше. Норма - 20-24 куби на сім\'ю.

Як економлять комунальні блага українці та європейці

Дуже неекономно українці використовують російський газ. 250-т кубів на місяць витрачають українці. Європейці ж у середньому споживають 130 кубів.

Як економлять комунальні блага українці та європейці

Є над чим замислитись, особливо, знаючи, що Нафтогаз у 2017 році обіцяє підняти ціну на газ вп\'ятеро, додають журналісти. Як повідомлялося раніше, експерти розказали, яким буде курс долара та наскільки подорожчають продукти і комуналка.



Переглядів: 4963
Поширень: 0