«Більшу частину цієї суми склали надходження від податку на доходи фізичних осіб – понад 2 млрд. гривень, − зазначає начальник ГУ ДФС у Вінницькій області Мирослав Продан, − ПДФО – це платіж який цілком отримують місцеві бюджети. Показник наприкінці року став гарним прикладом, як можливо поповнювати казну без жодного тиску на бізнес, а лише завдяки посиленню роботи з дотримання податкового законодавства».

Керівник також констатує, що протягом усього 2014 року фіскальна служба проводила ряд заходів з головною метою – зібрати до бюджету усі платежі, які дають соціальні гарантії вінничанам. До прикладу,  протягом 2014 року на робочих групах та постійно діючих комісіях фіскали заслухали 105 суб’єктів господарювання, що мали заборгованість по заробітній платі та податку на доходи фізичних осіб. У результаті всі суб’єкти господарювання погасили заборгованість по заробітній платі, до місцевих бюджетів надійшло 1247,8 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб.

Актуальним напрямком діяльності органів ДФС протягом минулого року була робота з підвищення рівня зарплати. З цією метою на засіданнях спільних комісій з органами місцевої влади заслухали 444 юридичних особи та 386 фізичних осіб-підприємців, з яких майже усі підвищили зарплати своїм працівникам.   З початку року проведено 104 перевірки, щодо дотримання суб’єктами господарювання діючого податкового законодавства при виплаті заробітної плати та інших доходів, за їх підсумками до бюджету надійшло 1037,1 тис. грн.

Впродовж 2014 року, за рахунок проведення контрольно-перевірочних та організаційних заходів щодо виявлення найманих працівників, праця яких використовується без документального оформлення трудових відносин та належного оподаткування, виявлено 1100 фізичних осіб, якими сплачено до бюджетного кошику 441,9 тис. грн. податку. Крім того, вжитими заходами виявлено та залучено до оподаткування 1254 громадянина, які надавали різні послуги, без сплати податків, внаслідок чого казна отримала 412,0 тис. грн.



Переглядів: 3478
Поширень: 0