Відповідно до Закону України від 25.12.2014 року за № 63-VII введено в дію такий термін як „податковий компроміс”. Спілкуючись із представниками ЗМІ начальник ГУ ДФС у Вінницькій області Мирослав Продан зазначив, що починаючи з 17 січня поточного року, ті платники податку на прибуток та податку на додану вартість, які в минулому користувалися певними „тіньовими схемами” та ухилялися від сплати податків, мають можливість через подання уточнюючих розрахунків виправити такі „помилки”, сплативши до бюджету лише 5% від нарахованих податкових зобов’язань.

Тож ГУ ДФС у Вінницькій області радить платникам скористатися таким механізмом якнайшвидше, оскільки цю процедуру обмежено в часі. А саме, платники податків з метою застосування податкового компромісу мають право подати уточнюючі розрахунки або заяви протягом 90 календарних днів з дня набрання чинності даної норми.  

Податковий компроміс в дії

Платники, які скористаються податковим компроміс і чесно виправлять всі помилки та сплатять до бюджету відповідні платежі, звільнятимуться від юридичної відповідальності.



Переглядів: 5392
Поширень: 0