До її складу увійшли 12 представників громадських організацій. Усі вони  заздалегідь подали необхідний пакет документів до ініціативної групи. Затвердили перелік членів ради відкритим голосуванням на установчих зборах, які пройшли 21 січня у приміщенні обласної фіскальної служби. Серед них є троє нових представників громадськості. Вдруге головою ради обрали Юрія Захарчука – голову Ради Територіального відділення Всеукраїнської громадської організації «Асоціація платників податків» у Вінницькій області.

На засіданні Громадської ради був присутній керівник обласних фіскалів Мирослав Продан та начальник Вінницької митниці ДФС Олександр Савчук. Мирослав Продан зазначив, що всіляко підтримуватиме ініціативи громадськості, які спрямовуватимуться на покращення роботи служби. Разом із тим попросив присутніх, а це люди які безпосередньо спілкуються з підприємцями і платниками податків, допомогти в інформуванні останніх щодо  змін у податковому законодавстві, які набрали чинності з початку року. Нововведень є надзвичайно багато і від того наскільки люди розумітимуть усі процедури − залежить ведення їхніх власних справ і, як наслідок, наповнення бюджетів різних рівнів. «Я сподіваюся, що члени Громадської ради працюватимуть дійсно професійно, допомагатимуть нам залучати до роботи кваліфіковані кадри і повертати довіру громадян», − сказав Мирослав Продан. Керівник  також пояснив деякі моменти законодавчих змін, зокрема, що стосуються акцизного податку, податку на нерухомість та введення в дію «податкового компромісу».

При головному управлінні ДФС у Вінницькій області створено Громадську раду

Олександр Савчук зазначив, що митниця абсолютно відкрита до діалогу із громадськістю. А учасники зібрання вирішили проголосувати також  за створення у складі Громадської ради комітету по роботі з митницею і затвердили його у складі 4 осіб.

При головному управлінні ДФС у Вінницькій області створено Громадську раду

Наступне засідання громадської ради планують провести наприкінці березня, а поки що працюватимуть у робочих групах. 



Переглядів: 4428
Поширень: 0