Головне управління ГУ ДФС у Вінницькій області нагадує платникам ПДВ про те, що згідно з п.11 підрозділу 2 розділу ХХ Податкового кодексу, з 1 лютого 2015 року всі податкові накладні та розрахунки коригування до них (у тому числі які не надаються покупцю) підлягають реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних. Період з 1 лютого до 1 липня 2015 р. є перехідним періодом, протягом якого реєстрація податкових накладних та/або розрахунків коригування здійснюється без обмеження сумою податку, обчисленою за формулою згідно з ст. 2001 Податкового кодексу України. Починаючи з 1 липня 2015 р., податкові накладні підлягають реєстрації з дотриманням вимог щодо наявності зазначеної суми.

Відповідно до змін, внесених Постановою Кабміну від 31 січня 2015 року № 20 до Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних, який було затверджено ПКМУ від 29 грудня 2010 р. № 1246, з 1 лютого 2015 року правила щодо механізму реєстрації податкових накладних у Єдиному реєстрі також приведено у відповідність зазначеним нормам Податкового кодексу.

Отож, реєстрації в ЄРПН підлягають:

  • податкові накладні та/або розрахунки коригування, які видаються покупцю – платнику ПДВ незалежно від суми податку на додану вартість, зазначеної в одній податковій накладній та/або розрахунку коригування;
  • податкові накладні та/або розрахунки коригування, що не видаються отримувачу (покупцю) товарів (послуг) та залишаються у їх постачальника (продавця) незалежно від суми податку на додану вартість, зазначеної в одній податковій накладній та/або розрахунку коригування, в тому числі:
  • складені під час отримання послуг від нерезидента, місцем постачання яких визначено митну територію України;
  • складені в межах виконання угод про розподіл продукції;
  • складені за операціями з постачання товарів (послуг), які звільнені від оподаткування).

Підтвердженням прийняття податкової накладної та/або розрахунку коригування до реєстрації є квитанція в електронній формі, у якій наводяться реквізити зазначених документів, відповідність електронного документа формату (стандарту), затвердженому в установленому порядку, результати перевірки електронного цифрового підпису, інформація про постачальника (продавця) товарів (послуг), дата і час прийняття, реєстраційний номер, податковий період, за який подається податкова накладна та/або розрахунок коригування.



Переглядів: 3491
Поширень: 0