Не зважаючи на вкрай складну політичну ситуацію в Україні та економічну кризу спільне польсько-укра​​їнське підприємство «Барлінек Інвест», яке почало працювати у Вінниці більше семи років тому, у 2014-му збільшило обсяг виробництва паркетної дошки на 23 %. Також зросло і виробництво гранульованого біопелету та екобрикету. Цього року підприємство планує модернізувати лінію лакування, що надасть можливість розширити спектр «лінійки» до двадцяти нових видів покриття тришарової дерев’яної паркетної дошки.

Торік завод «Барлінек Інвест», яке забезпечує робочими місцями близько 720 вінничан, виготовив більше 2,7 млн. м2 паркетної дошки. Основна частина продукції реалізується в країнах Західної Європи, але у підприємства налагоджено виробництво, зорієнтоване і на українського споживача. Завдяки реалізації стратегії розвитку підприємства та розширенню асортименту продукції виробничі потужності заводу постійно зростають. У 2014 році виробництво тришарової дерев’яної паркетної дошки на вінницькому підприємстві зросло на 23 %, на 13,9 % також збільшилося виробництво і гранульованого біопелету та на 4,4% екобрикету.

Через вимушене закриття заводу компанії у місті Косів (Івано-Франківська область) обсяги переробки деревини на вінницькому заводі збільшились на 7%. «Завод у Івано-Франківську було закрито через проблеми із сировиною, адже велике підприємство має працювати на повну потужність, - розповідає генеральний директор ТОВ «Барлінек Інвест» у Вінниці Вініціуш Юліуш Іванські. - Вінницьке підприємство найкрупніше в компанії. Нещодавно від власника ми отримали подяку за те, що в такий важкий час ми зробили великий прорив – на 23 % збільшили продуктивність. Успіх полягає у менеджменті підприємства: більшість працівників молоді та перспективні. Середній вік 35-40 років. В Україні небагато таких підприємств, я думаю, що і в Польщі теж. Інвестиції в Україну – це, на нашу думку, вкладення в майбутнє, бо ми вважаємо, що все в Україні закінчиться добре. Але для того, щоб в Україну йшли інвестиції, необхідно, щоб центральна влада думала так, як влада Вінниці. Щоб думки були подібні, і площадки для бізнесу були такі ж, як у Вінниці. Я думаю, що Вінниця дуже відрізняється щодо роботи в цьому напрямку від інших міст України».

В кризовий рік вінницький завод «Барлінек» збільшив виробництво паркету на 23%

Підприємство має безвідходне виробництво. Частина відходів використовується як паливо для роботи котлів на деревині, а залишок йде на виробництво пелетів та брикетів​. У «Барлінка» вузька спеціалізація – воно є виробником паркетної дошки, біопаливо ж є побічним продуктом. На рік тут виготовляється близько 35 тис. тон біопалива, основним споживачем якого є країни Європи.

Минулого року на підприємстві було замінено освітлення виробничих приміщень на сучасні світлодіодні лампи, які дозволяють вдвічі заощадити споживання електроенергії та мають покращений, більш наближений до природного, спектр випромінювання. Також для керування освітленням території заводу встановлено сутінкові реле, які автоматично вмикають світильники з настанням темної пори доби, та автоматично вимикають їх, коли освітлення на вулиці достатнє.

У планах керівництва заводу на цей рік – модернізація лінії лакування. Монтаж обладнання надасть можливість розширити спектр «лінійки» до 20 нових видів покриття тришарової дерев’яної паркетної дошки. Лінія буде повністю автоматизована.

Для інформації:

Спільне польсько-українське підприємство «Барлінек Інвест» є складовою частиною Європейської компанії Barlinek, яка є одним із найбільших у світі виробників тришарової паркетної дошки. Вінницьке підприємство розпочало свою роботу в жовтні 2007 року і є прикладом ефективного використання інвестиційного капіталу. Обсяг інвестицій у будівництво заводу склав близько 75 млн. $. Завод «Барлінек Інвест» належить до одного з найбільш потужних і екологічно чистих промислових підприємств України.

Підприємство відоме також такими природоохоронними заходами, спрямованими на захист навколишнього середовища, як постійно діюча екологічна програма під девізом «1 за 1». Від початку реалізації даної програми в Україні (жовтень 2007 року) станом на грудень 2014 року профінансовано висадження понад 833 000 дубів в 7 областях України загальною площею понад 320 га.

Окрім того, вінницький завод компанії бере участь у багатьох благодійних проектах. Постійно підтримує вінницький художньо-танцювальний ансамбль «Барвінок». Також лише за минулий рік «Барлінек Інвест» надав благодійну допомогу у розмірі 4 тис. м2 паркетної дошки загальноосвітнім та культурно-мистецьким закладам. З огляду на важкі часи для України підприємство підтримує і різні військові частини, благодійні організації, фонди та сім\'ї призваних працівників заводу, надаючи фінансову та господарську допомогу.



Переглядів: 13031
Поширень: 0