Формування громадянської свідомості розпочинається ще у навчальних закладах. Виховання відповідального ставлення дітей та молоді до своїх конституційних обов’язків – процес, який дасть результати у перспективі, проте без нього неможлива побудова суспільства з європейськими поглядами та цінностями.

У період деклараційної кампанії, податківці проводять активну роз’яснювальну роботу серед громадян. Розповідають які доходи вони повинні декларувати, правила заповнення документу, терміни. А днями завітали до студентів Вінницького технічного коледжу, які вивчають дисципліну «Податкова система». Головний державний інспектор відділу комунікацій ГУ ДФС у Вінницькій області Ірина Никитюк розповіла третьокурсникам про податкові нововведення,  а також провела майстер-клас із заповнення декларації.

Податківці розповіли студентам як декларувати доходи

Студенти отримали зразки бланків, під керівництвом фахівця заповнили усі додатки та визначили, за умовним прикладом, суму річного доходу. Молодь зізнається, що самостійно без роз’яснень зробити це важко, але тепер знають деталі і навіть можуть допомагати батькам у заповненні декларацій. Для студентів це особливо актуально, адже прозвітувавши до фіскальних органів про отримані доходи, платники за навчання отримують податкову знижку і можуть компенсувати частину витрачених грошей.

Податківці розповіли студентам як декларувати доходи

Нагадаємо, що цьогоріч громадяни подають декларації про доходи, отримані у 2014 році. Зробити це вони повинні до 1-го травня 2015 року.



Переглядів: 2637
Поширень: 0