Завдяки цьому бюджет додатково отримуватиме в середньому 2 мільйони гривень щомісяця. Про це на прес-конференції в облдержадміністрації повідомив начальник ГУ ДФС у Вінницькій області Мирослав Продан. До цього списку належать, зокрема, підприємства з Криму, Одеси, Черкасів, Києва.

Посадовець також зазначив, що обласна фіскальна служба і податкові інспекції намагаються створити усі умови для підтримки підприємців. Особливо представників малого та середнього бізнесу. З початку 2015 року почали діяти зміни до Податкового кодексу, впровадження яких, окрім стабілізації економічної ситуації в Україні, мало на меті спростити роботу такої категорії платників.  Зокрема, відбулися зміни у сплаті податку на прибуток − із 1 січня суб’єкти господарювання вестимуть лише бухгалтерський облік, на основі якого і визначатимуть належну до сплати суму податку. Щодо платників єдиного податку, то для них (3-тя група) ставки зменшилися. На Вінниччині всього зареєстровано майже 40 тис. платників єдиного податку. Якщо порівняти навіть із січнем 2015 року то спостерігається тенденція до збільшення кількості платників, які обрали таку систему оподаткування (+734). 

70 підприємців із різних областей України перереєстрували свій бізнес на Вінниччині

Також суб’єкти господарювання мають низку гарантованих прав. Зокрема, якщо внаслідок перевірки платник не погоджується із сумою донарахувань, він може подати адміністративне або судове оскарження. З початку 2015 року за позовами платників податків порушено 131 судова справа на суму 37096,41 тис. грн., з них фактично розглянуто, станом на 02.03.2015 р., 10 судових справ на суму 953,05 тис. грн.

На Вінниччині працює 22 Центри обслуговування платників де можливо отримати дозвільні документи та інші консультаційно-адміністративні послуги. Для забезпечення поліпшення якості надання послуг в Центрах обслуговування платників встановлено зворотній зв’язок з відвідувачами. Прикладом зворотного зв’язку є анкетування клієнтів. Наразі  (з початку року)  в отриманих 289 анкетах від відвідувачів ЦОП містяться тільки позитивні відгуки.

Щоб зменшити адміністративний тиск на підприємців та сприяти сумлінним платникам податків, фахівці фіскальних органів Вінниччини перевіряють виключно ризикові підприємства. Наразі введений мораторій на перевірки малого та середнього бізнесу.



Переглядів: 2881
Поширень: 0