Про ці та інші досягнення у роботі фіскальної служби Вінницької області розповів її керівник Мирослав Продан на засіданні Громадської ради. Посадовець проінформував про рівень надходжень, які вдалося забезпечити до бюджетів. Підсумки першого кварталу 2015 року показали, що обсяг платежів, які надходять до обласної скарбниці, вдалося перевиконати. Зменшилась кількість збиткових платників, що надзвичайно позитивно в кризових умовах економіки.

«Ще один корисний момент для бюджету Вінниччини – це 111 підприємств, які перейшли до нас на облік з інших регіонів. Є серед них кримські і донецькі, які у своїх областях були бюджетоформуючими. Одне із унікальних, у своїй галузі, займається виготовленням холодильного обладнання, інше – захисного спорядження», − розповів посадовець.

Також на Громадській раді обговорили роботу митниці. Голова Громради Юрій Захарчук особисто переконався, як відбувається процедура митного оформлення товарів і зазначив, що приємно вражений оперативністю процесу.

«Зменшились скарги на «Пульс», переплати зведені до нуля, а завдання виконані повністю»,− Мирослав Продан

Окрім того, учасники Ради сформулювали ряд пропозиції, щодо змін у Податковому кодексі, які планують передати до Державної фіскальної служби України. Зокрема, пропонують реформувати адміністрування рентної плати за користування надрами, змінити законодавчі положення, які стосуються здійснення валютних операції, визначити базу оподаткування акцизним податком і ПДВ єдиною, скасувати військовий збір, штрафні санкції, що не несуть за собою донарахувань, деякі положення адміністрування ЄСВ.

Наступне засідання Громадської ради фіскальної служби Вінниччини запланували провести у червні, а наразі всі її учасники працюватимуть у робочих групах.



Переглядів: 3025
Поширень: 0