Чергове подорожчання "комуналки" (світло і газ подорожчали з 1 квітня, а вода - з 1 травня), змусило багатьох українців замислитися, яким чином мінімізувати витрати на комунальні послуги. Щоб знати, на чому можна заощадити, а де економія є досить сумнівною, інфографіка Укрінформу унаочнює, скільки в середньому українцеві коштує сходити до туалету, почистити зуби або провести вечір перед телевізором.

При обчисленні вартості тих чи інших благ цивілізації у розрахунок бралися тарифи в місті Києві, де холодна вода коштує 7,46 грн, а гаряча - 27,58 грн за кубометр. Вартість електроенергії для квартир, обладнаних газовими плитами, складає 37 коп/кВт-год при споживанні до 150 кВт-год на місяць. Газ без лічильника у столиці коштує 7,2 грн за кубометр.

Похід до туалету коштує 5 копійок, а душ - 70 копійок. Інфографіка по ЖКГ

У результаті виявилося, що, наприклад, традиційне вранішнє умивання коштує українцеві близько 30 коп. за раз, п\'ятихвилинний душ – стає у 70 коп., один похід до туалету - п\'ять копійок, миття посуду - 65 коп., посидіти ввечері у кріслі перед телевізором - близько 1,5 грн, а приготування каструлі борщу обійдеться у 55 коп.



Переглядів: 5043
Поширень: 0