Надходження єдиного податку у першому кварталі 2015 року на понад 25, 7 млн. грн. перевищили очікувані показники. Юридичні особи-спрощенці заплатили понад 14, 6 млн., а фізичні – майже 63, 4 млн. грн. Для порівняння минулоріч казна отримала майже на 30 мільйонів гривень менше цього виду податку.

ГУ ДФС у Вінницькій області нагадує, що з початку 2015 року до  четвертої групи платників єдиного податку належать і аграрії − сільськогосподарські товаровиробники, у яких частка сільськогосподарського товаровиробництва за попередній податковий (звітний) рік дорівнює або перевищує 75 відсотків.

Варто звернути увагу на зміну розміру податку. Базою оподаткування для платників єдиного податку четвертої групи для сільськогосподарських товаровиробників є нормативна грошова оцінка одного гектара сільськогосподарських угідь (ріллі, сіножатей, пасовищ і багаторічних насаджень),  а для земель водного фонду (внутрішніх водойм, озер, ставків, водосховищ) − нормативна грошова оцінка ріллі в області, з урахуванням коефіцієнта індексації, визначеного за станом на 1 січня базового податкового (звітного) року. Умови перебування на даній групі, терміни звітування та сплати податку залишилися такими, які були в платників фіксованого сільгоспподатку.



Переглядів: 2640
Поширень: 0