Головне управління у Вінницькій області інформує, що наказом ДФС України від 06.04.2015 року №247 затверджена Узагальнююча податкова консультація щодо включення до податкової знижки за звітний рік сум витрат, понесених у минулому році на оплату вартості навчання за місяці звітного року.

Зокрема, нормами Податкового кодексу України передбачено, що до податкової знижки за звітний календарний рік дозволено включати витрати за навчання понесені платником протягом звітного податкового року. Та при цьому слід зазначити, що відповідно до умов договору плата за навчання може вноситися як за весь строк навчання повністю одноразово, так і частками – помісячно, по семестрах, щорічно. Оскільки навчальний рік триває 12 місяців та розпочинається, як правило, 1 вересня, то до навчального року (семестру) включаються місяці календарного року наступного за звітним.

Тому, якщо навчання оплачується одним платіжним документом (квитанцією) за місяці навчального року, який включає місяці календарного року наступного за звітним, то при включенні до податкової знижки за звітний рік слід ураховувати суму витрат (частину) у розрахунку за кожний повний або неповний місяць навчання протягом звітного податкового року. Решта суми, сплаченої за таким платіжним документом (квитанцією), може бути включена платником податку при реалізації права на податкову знижку у наступному році.



Переглядів: 2999
Поширень: 0