Посадові особи товариства з обмеженою відповідальністю, що спеціалізується на ремонтних і будівельних роботах на залізничних перевезеннях, уникли кримінальної відповідальності, добровільно відшкодувавши завдані державі збитки через несплату податків.

Кримінальне правопорушення викрили оперативні співробітники ГУ ДФС у Вінницькій області. Встановлено, що маючи фінансову можливість сплачувати до бюджету Єдиний соціальний внесок, службові особи товариства умисно не перераховували кошти до бюджету. Таким чином, слідчими підрозділів фінансових розслідувань фіскальної служби Вінниччини розпочато кримінальне провадження за ст. 212-1 за фактом умисного ухилення від сплати загальнообов’язкових державних страхових внесків. Втім, ще до завершення досудового розслідування і направлення провадження до суду службовці підприємства добровільно відшкодували завдані бюджету збитки в повному обсязі – а це майже 1,5 млн. грн. Тепер кримінальне провадження направлене до суду для звільнення осіб від кримінальної відповідальності.

З початку нинішнього року слідчими ГУ ДФС у Вінницькій області до бюджету відшкодовано майже 4,4 млн. грн. завданих збитків. Із 89 кримінальних проваджень, що розслідувалися у 2015 році, чверть розпочато за фактами умисного ухилення від сплати податків до бюджету.



Переглядів: 2803
Поширень: 0