Протягом 2 - 4 червня 2015 року в Департаменті регіонального економічного розвитку облдержадміністрації проводилося спільне засідання робочої групи з приведення Стратегії збалансованого регіонального розвитку Вінницької області на період до 2020 року у відповідність із Державною стратегією регіонального розвитку на період до 2020 року та Громадських рад при обласній державній адміністрації та обласній Раді із обговорення нової редакції Стратегії збалансованого регіонального розвитку Вінницької області на період до 2020 року (далі – Стратегія).

Проводив засідання Володимир Репей – перший заступник директор Департаменту регіонального економічного розвитку облдержадміністрації, секретар робочої групи, який наголосив на тому, що потрібна чітка та актуальна програма, яка допоможе Вінниччині стабільно та динамічно розвиватись. Задля цього спільними зусиллями органів влади та місцевого самоврядування, представників підприємств, громадських організацій і була доопрацьована у новій редакції Стратегія.

У Вінниці обговорили нову редакцію Стратегії регіонального розвитку Вінницької області на період до 2020 року

В ході презентації було проведено обговорення стратегічних цілей, а саме:

  • забезпечення безпеки життєдіяльності населення області;
  • зростання конкурентоспроможності економіки області;
  • залучення інвестицій та розвиток міжнародних відносин;
  • екологічна безпека навколишнього середовища;
  • розвиток соціальної, культурної та туристичної сфери області;
  • розвиток місцевого самоврядування. Децентралізація влади та міжбюджетних відносин.

Ці цілі повинні стати підґрунтям для розроблення таких проектів, реалізація яких дозволить забезпечити динамічний розвиток області та буде сприяти територіальної диспропорції у галузях реального сектору економіки, і соціальній сфері.

У Вінниці обговорили нову редакцію Стратегії регіонального розвитку Вінницької області на період до 2020 року

Профільними Департаментами та управління облдержадміністрації спільно з громадськими організаціями були наданні пропозиції щодо вдосконалення окремих пунктів Пріоритетних завдань Стратегії.

Всі отримані зауваження і пропозиції будуть використані та прийняті до уваги при узагальненні доопрацьованого проекту Стратегії та направлено на обговорення до профільних постійних комісій обласної Ради з послідуючим затвердженням на сесії.



Переглядів: 4482
Поширень: 0