Про це повідомив перший заступник міського голови Іван Михайлюк на засіданні комісії з ліквідації заборгованості по заробітній платі. 23 вересня до зали засідань міської ради було запрошено керівників 49 підприємств, котрі боргують своїм працівникам зарплату.

За даними управління економіки та інвестицій міської ради, у серпні ліквідована заборгованість із заробітної плати на Вінницькому регіональному центрі оцінювання якості освіти, а також на підприємствах ПП "Майстер-Сервіс-К", підрозділі "Пристань Вінниця", НВФ "Вінеко ЛТД" тощо. Значно скорочена заборгованість на ЗАТ "Мостобудівне управління №4", ТОВ "Мур", ВАТ "Проектно-вишукувальний інститут "Вінницяводопроект", ТОВ "Вінбус-Транс" та інших.

Водночас зросла заборгованість із заробітної плати на ДП "Вінницькі теплові мережі", КП ВМР "Вінницяміськтеплоенерго", ВАТ "Південьзахідшляхбуд". Про новоутворену заборгованість із заробітної плати звітує ВАТ "Івано-Франківськ Вінницям\'ясо", інститут "Вінницяагропроект" та інші.

З метою скорочення заборгованості із заробітної плати у серпні-вересні поточного року вжито наступних заходів:

- для здійснення контролю за станом розрахунків підприємств міста із виплати заробітної плати районними управліннями праці і соціального захисту населення систематично здійснюється відповідний моніторинг. Прокуратура міста Вінниці щомісячно інформується про динаміку змін заборгованості із заробітної плати по місту Вінниці. Започатковано інформування з зазначеного питання Державної податкової інспекції у місті Вінниці;
- продовжено роботу щодо відшкодування ПДВ з державного бюджету України підприємствам міста. За даними ДПІ у м. Вінниці, станом на 1 вересня підтверджений до відшкодування податок на додану вартість не повернений 40 підприємствам міста Вінниці на загальну суму біля 47 млн. грн.
- з метою дотримання чинного трудового законодавства районними управліннями праці і соціального захисту населення у січні-серпні поточного року проведено 159 перевірок підприємств міста усіх форм власності з питань соціально-трудових відносин; матеріали по 34 суб\'єктах господарювання передані для відповідного реагування до міської, військової та районних прокуратур, по 42 підприємствах - до територіальної Державної інспекції праці у Вінницькій області.

За даними моніторингу станом на 23 вересня в рахунок погашення заборгованості підприємствами міста виплачено 7,3 млн. грн., в т.ч. державними підприємствами - 1,4 млн. грн.; міськими комунальними підприємствами - 2,8 млн. грн.

На даний час ліквідована в повному обсязі заборгованість міських комунальних підприємств - МКП "Міськсвітло", МКП "Вінницязеленбуд", МКП "ЕкоВін", МКП "Управління по ремонту і утриманню автомобільних доріг і споруд на них", МКП ЖЕКів №№ 7, 10, 11, 12, 15 на загальну суму 1 млн. 68 тис. грн.; заборгованість КП ВМР "Вінницяміськтеплоенерго" скорочена на 82% (-1258,9 тис. грн.).


Переглядів: 3366
Поширень: 0