Саме така сума надійшла від платників Вінницької області з початку 2015 року. Зокрема у червні держбюджет вже отримав 10 млн. 400 тис. грн. військового збору.

Начальник ГУ ДФС у Вінницькій області Мирослав Продан зазначає, що з 11 червня громадяни, які здійснюють купівлю чи продаж іноземної валюти вже не повинні сплачувати військовий збір. Оскільки з цієї дати набрав чинності Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо військового збору», який Верховна Рада прийняла ще 12 травня.

Разом з тим у фіскальній службі Вінниччини нагадують, що військовий збір у розмірі 1, 5% потрібно сплачувати із заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які отримує платник у зв’язку з трудовими відносинами. Крім того, військовий збір стягується з виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграшу гравця, отриманого від організатора азартної гри.

Оподаткуванню військовим збором підлягають також доходи, які платник отримав відповідно до цивільно-правових договорів (договори підряду) за виконання робіт (надання послуг), сума яких відображається в акті приймання-передачі виконаних робіт (наданих послуг). У цьому випадку відповідальною особою за нарахування та сплату збору до бюджету є податковий агент, який зобов’язаний забезпечувати виконання податкових зобов\'язань у формі та спосіб, визначені статтею 176 Податкового кодексу.



Переглядів: 2732
Поширень: 0