Зважаючи на те, що працювали вони у сфері сільського господарства, то перебували на спеціальному режимі оподаткування податком на додану вартість. Отож, мали законодавчу можливість спрямувати не у бюджет, а на розвиток власного виробництва 504,2 млн.грн. податку на додану вартість.

Нагадаємо, що відповідно до пункту 209.2 статті 209 Податкового кодексу України сума податку на додану вартість, нарахована таким сільськогосподарським підприємством, не підлягає сплаті до бюджету, а повністю залишається в його розпорядженні та спрямовується на розвиток виробництва. Зазначені суми податку на додану вартість акумулюються на спеціальних рахунках, відкритих в установах банків. І якщо протягом січня–червня 2015 року сільськогосподарськими підприємствами області спрямовано на такі рахунки податку на додану вартість в сумі 504,2 млн.грн., то до Державного бюджету від іншої реалізації ними сплачено 18,4 млн. гривень.

Загалом впродовж звітного року в області функціонував 1061 платник ПДВ. А сума сплаченого за 6 місяців податку на додану вартість склала 443,3 млн.грн.

Для розширення бази оподаткування фіскальна служба регіону здійснює постійний моніторинг поданих платниками уточнюючих розрахунків. За результатами яких та з виправленням самостійно виявлених помилок з початку року було задекларовано збільшення позитивних нарахувань податку на додану вартість на 25,8 млн. гривень.



Переглядів: 2390
Поширень: 0