За словами начальника ГУ ДФС у Вінницькій області Мирослава Продана задля легалізації зарплат та тіньової зайнятості населення фіскальна служба регіону працює у декількох напрямках.

Насамперед – це спільні із представниками органів місцевої влади заслуховування суб’єктів господарювання, котрі боргують із виплати заробленого. Після таких бесід 31 боржник або 100,0 % від тих, з ким проводилися спілкування з початку року, погасив заборгованість. За рахунок цього до бюджету надійшло 221,4 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб.

Не обходять увагою на таких заслуховуваннях і роботодавців, які мінімізують нарахування заробітної плати найманим працівникам. Протягом січня – червня звітного року була проведена індивідуальна роз’яснювальна робота з керівниками 304 господарюючих суб’єктів. Як наслідок вони всі підвищили рівень виплати заробітної плати. А до бюджету 256,2 тис. грн. надійшло податку на доходи фізичних осіб та 562,6 тис. грн. єдиного соціального внеску.

Працюють із боржниками і безпосередньо у податкових інспекціях. За перше півріччя, згідно затверджених графіків погашення заборгованості із виплати заробітної плати та податку на доходи фізичних осіб, на засіданнях робочих груп в ДПІ області під пильним наглядом податківців перебували 57 суб’єктів господарювання – боржників.  У результаті проведеної роботи вони погасили заборгованість, а до бюджету надійшло 349,8 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб.

Мирослав Продан додає, що у службі неабияку увагу приділяють легалізації тіньової зайнятості. Так, з початку 2015 року за рахунок проведення контрольно-перевірочних та організаційних заходів щодо виявлення найманих працівників, діяльність яких використовується без документального оформлення трудових відносин та належного оподаткування, на Вінниччині виявлено 847 „нелегалів”. Внаслідок чого бюджет отримав 473,6 тис. грн. податку.

Тож підсумовуючи роботу у цьому напрямку високопосадовець констатує, що завдяки спільним зусиллям фіскальної служби і місцевої влади, а також  роботодавцям, налаштованим, незважаючи на подекуди складну фінансово-економічну ситуацію, на конструктивний діалог, бюджет Вінниччини отримав додаткові більш ніж 1,8 млн. грн.



Переглядів: 2758
Поширень: 0