​В цьому році Вінницька міська рада допомагає встановити вуличне освітлення на двох вулицях в с.Агрономічне, побудувати дитячий майданчик в с.Бохоники, виконати капітальний ремонт будинку культури в с.Стадниця, частково відремонтувати приміщення дитячого садка «Казка» у Стрижавці, капітально відремонтувати дорогу в с.Зарванці та ін.

Вінниця продовжує співпрацю з навколишніми селами та селищем і передбачила 2,3 млн. грн. коштів цільової субвенції на реалізацію важливих для сусідніх населених пунктів проектів соціально-економічного розвитку територій. Усі вони будуть реалізовуватись у співфінансуванні, тобто частину власних коштів у розмірі не менше 5% від вартості робіт вкладають сільські громади.

На сьогоднішній день з міського бюджету на проекти сільських рад вже перераховано майже мільйон гривень. У першому півріччі частина коштів, майже 100 тис.грн. вже пішла на будівництво дитячого майданчика в с. Бохоники. Також перераховано 350 тис. грн на капітальний ремонт дорожнього покриття вулиці Дачної Вінницьких Хуторів, майже 90 тисяч – на капітальний ремонт сільського Будинку культури в с. Стадниця (який було розпочато в минулому році), близько 300 тисяч – на капітальний ремонт вул. Першотравнева в с. Зарванці. Ті сільські ради, які в першому півріччі отримали не всі заплановані кошти, отримають їх до кінця літа.

«В другому півріччі Вінниця перерахує кошти Агрономічній сільській раді на поточний ремонт дахів будинків за адресами вул. Мічуріна,10 та Тімірязєва,7, на будівництво вуличного освітлення на вулицях Тімірязєва та Грушевського та на поточний ремонт доріг», - розповів директор департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради Віталій Погосян. Також він повідомив, що місто допоможе профінансувати вибірковий капітальний ремонт дорожнього покриття вулиці Коцюбинського села Лука-Мелешківська та вулиці Миру села Тютьки (обидва села відносяться до Лука-Мелешківської сільської ради ).

Отримає кошти у розмірі 450 тис.грн на свої проекти і Стрижавська селищна рада. Кошти будуть спрямовані на капітальний ремонт покрівлі спортивного залу в приміщенні ДНЗ "Казка"; капітальний ремонт приміщень першого поверху групи №8 ДНЗ "Казка" та на виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво каналізаційного колектору до м. Вінниці.​



Переглядів: 3540
Поширень: 0