Про це зазначають у відділі боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом ГУ ДФС у Вінницькій області. Так, за 7 місяців 2015 року із 37 матеріалів, що можуть містити ознаки кримінальних правопорушень, 17 - складено фахівцями підрозділу за статтею 209 Кримінального кодексу України „..легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом

Наразі до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 27 матеріалів, складених підрозділом. За облікованими кримінальними правопорушеннями державі відшкодовано збитків на суму 3,6 млн.грн.

Зауважимо, одним із пріоритетних напрямків роботи підрозділу – є виявлення правопорушень у сфері державних закупівель та розтрати державних коштів. Зокрема, за поточний період виявлено 15 фактів, що можуть містити ознаки кримінальних правопорушень. За попередніми оцінками, сума нанесених державі збитків складає 21,3 млн.грн. До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 15 кримінальних правопорушень. 

Нагадаємо, основною функцією підрозділів боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, є вжиття заходів щодо виявлення, аналізу та організації проведення перевірок осіб,   котрі здійснюють   фінансові   операції,   що можуть бути пов’язані з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом.



Переглядів: 2634
Поширень: 0