Керівник фіскальної служби Вінниччини Мирослав Продан зазначає, що вдалося це зробити, насамперед, завдяки впровадженню електронного адміністрування податку на додану вартість.

У цьогорічних деклараціях за червень обсяги постачання склали 5, 3 млрд. грн., сплаті до бюджету підлягає 84 млн. грн., таким чином податкове навантаження становить 1,59% (по Україні – 2,9%). На цей показник негативно вплинули підприємства з великими обсягами реалізації та незначними сумами позитивних нарахувань або їх відсутністю. Це, насамперед, платники Немирівської ОДПІ. Без врахування їхніх обсягів та нарахувань, податкове навантаження по області складало б − 2,03%.

Заплановані показники надходжень із ПДВ у першому півріччі Вінниччина виконала на 93,4%. Індикативні показники по ПДВ за 6 місяців 2015 року не виконали 3 інспекції: Немирівська, Бершадська та Вінницька ОДПІ. Але вже у липні виконання надходжень із податку на додану вартість забезпечено на 101,1% (+1 млн. грн.). Порівняно з липнем минулого року збір збільшився на 9 млн. грн. (10,5%).

Мирослав Продан зазначає, що система електронного адміністрування ПДВ, яка у повному обсязі запрацювала із 1 серпня, покликана унеможливити незаконне відшкодування та махінації із цим видом податку.



Переглядів: 2811
Поширень: 0