Головне управління ДФС у Вінницькій області інформує, що з 13 серпня 2015 року набрав чинності  Закон України від 15.07.2015р. № 609-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо трансфертного ціноутворення».

Формування звіту про контрольовані операції та документації з трансфертного ціноутворення за господарські операції, здійснені у 2015 році, здійснюється на підставі та з урахуванням норм Закону №609. Обсяг контрольованих операцій з одним контрагентом, при досягненні якого платники податків зобов'язані подавати звітність збільшено з 20 до 50 млн. грн. Зі сфери податкового контролю виключено податок на додану вартість та скорочено перелік підстав для проведення спеціальних перевірок. 

Також суттєво змінені розміри штрафів за неподання платником звіту про контрольовані операції, документації з трансфертного ціноутворення або невключення до такого звіту інформації про всі здійснені протягом звітного періоду контрольовані операції. Відтепер за неподання (несвоєчасне подання) звіту про контрольовані операції передбачено штраф у розмірі 300 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року. За незадекларовані контрольовані операції штрафна санкція становить 1 відсоток їх суми, але не більше 300 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, за всі незадекларовані контрольовані операції. Сплата таких фінансових санкцій (штрафів) не звільняє платника податку від обов'язку подання звіту про контрольовані операції та/або документації з трансфертного ціноутворення.



Переглядів: 3427
Поширень: 0