Про це повідомив 7 вересня, під час галузевої селекторної наради під головуванням Міністра охорони здоров’я України Олександра Квіташвілі, перший заступник голови Вінницької облдержадміністрації Андрій Гижко.

Нарада була скликана з метою визначення реальної потреби регіонів у фінансових ресурсах з державного бюджету до завершення 2015 року.

Тож, характеризуючи потреби Вінницької області для вирішення питань забезпечення захищених статей закладів охорони здоров’я, які фінансуються з місцевих бюджетів, Андрій Гижко зазначив: «На сьогодні загальна додаткова потреба в коштах до кінця поточного року закладів охорони здоров’я області лише на оплату праці з нарахуваннями (по діючих умовах оплати праці) та енергоносії (по діючих цінах і тарифах) складає 179,2 млн.грн.».

Вінниччина має потребу у збільшенні річного обсягу медичної субвенції на 295,2 млн. грн.

Поряд з цим, як підкреслив перший заступник голови Вінницької облдержадміністрації Андрій Гижко, в галузі не забезпечена потреба в коштах на медикаменти, в тому числі тих, що мали б забезпечуватись за рахунок централізованих поставок МОЗ України. За розрахунками, наданими Департаментом охорони здоров’я та курортів облдержадміністрації на адресу МОЗ України, додаткова потреба в коштах на найнеобхідніші ліки та вироби медичного призначення, складає близько 116,0 млн.грн.

Андрій Гижко також зазначив, що з метою економії енергоресурсу, в області 10 медичних закладів переведено на альтернативні види опалення, завдяки цьому зекономлено газу в кількості 1655,7 тис.куб.м на суму 13,2 млн.грн.

Проте, за оперативними даними заборгованість за спожиті енергоносії, станом на 01.09.15 р., складає 1,8 млн.грн., ( за договорами вона реструктуризована і буде погашена до кінця року).

Для недопущення заборгованості за спожиті енергоносії області необхідні додаткові кошти в сумі 37,5 млн.грн.

«Тому, для вирішення питань забезпечення захищених статей закладів охорони здоров’я всіх рівнів, що фінансуються з місцевих бюджетів області необхідно збільшити річний обсяг медичної субвенції на 295,2 млн.грн.»,- підсумував Андрій Гижко.



Переглядів: 2997
Поширень: 0