Факт умисного ухилення від сплати податків підприємством на Вінниччині викрили слідчі фінансових розслідувань та оперативні співробітники Вінницької ОДПІ Головного управління ДФС у Вінницькій області.

В ході відпрацювання в рамках загальнодержавних операції «Акциз-2015» та «Нафтопродукт-2015» встановлено, що службові особи ТОВ закуповували паливно-мастильні матеріали у фірм із ознаками фіктивності, формуючи собі таким чином штучний податковий кредит (сума витрат на придбання товарів, робіт чи послуг, на яку зменшується сума доходу). Реалізацію ж пального здійснювали через мережу АЗС області, в той час як у документах відображали продаж товару для комерційного використання, що дозволило ділкам уникнути сплати акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизними товарами.

Таким чином, встановлено факт умисного ухилення від сплати податків службовими особами товариства на суму близько 22 млн. грн. 

Слідчими фінансових розслідувань ГУ ДФС у області відповідна інформація внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст. 212 Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування, в ході якого вживаються заходи по відшкодуванню завданих державі збитків.  



Переглядів: 2690
Поширень: 0