Про це повідомив начальник ГУ ДФС у Вінницькій області Мирослав Продан під час засідання колегії обласної державної адміністрації, присвяченій підсумкам соціально-економічного розвитку області за 8 місяців.

За вісім місяців нинішнього року до бюджетів усіх рівнів надійшло 3,7 млрд.грн, що на 1 млрд. грн. більше, ніж торік.  До місцевих бюджетів, за словами очільника фіскальної служби, у серпні було мобілізовано 297,5 млн.грн., що майже на 25% більше серпня минулого року. При цьому Мирослав Продан зауважив, що в нинішніх умовах децентралізації місцеві громади можуть отримувати до своїх бюджетів значно більше, ніж раніше.

За 8 місяців поточного року до бюджетів усіх рівнів надійшло на 1 млрд грн більше, ніж торік

Приміром, якщо в минулому році основними джерелами доходів місцевих бюджетів були податок на доходи фізичних осіб, плата за землю та єдиний податок, то в цьому році до них приєднались 10% податку на прибуток та податок на майно (податок на нерухоме майно та транспортний податок), а також акцизний податок з реалізації в роздрібній мережі підакцизних товарів. Тож, резерви для наповнення місцевих бюджетів є чималі, тому все залежить від зацікавленості самих громад.

За 8 місяців поточного року до бюджетів усіх рівнів надійшло на 1 млрд грн більше, ніж торік

Як приклад, - запровадження єдиного підходу до встановлення ставок по податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та їх підвищення дасть можливість суттєво збільшити дохідну частину місцевих бюджетів.



Переглядів: 3260
Поширень: 0