Землевпорядники Вінниччини 24-25 вересня провели  земельні торги, на яких продали право оренди на вісім земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності. Загальна площа земель становить 92,82 гектари. Вартість оренди однієї з ділянок зросла майже вдвічі. Сукупний обсяг річної орендної плати, що отримуватимуть бюджети, становив більше 146 тис. гривень.

Під час аукціону  на території Брацлавської селищної ради Немирівського району в оренду віддали дві земельні ділянки загальною площею 42,02 гектари. Розмір стартової річної орендної плати визначили на рівні 49,464 тис. гривень. За підсумками торгів вартість оренди підвищилась до 88,068 тис. грн., що майже вдвічі більше від стартової ціни.

На території Качанівської сільської ради Хмільницького району продали право оренди на дві земельні ділянки площею 21,3 гектара. На торгах вартість оренди збільшилась з 28,723 тис. грн. до 29,974 тис. гривень.

На другому аукціоні інвестори придбали права оренди на чотири земельні ділянки для ведення товарного сільськогосподарського виробництва державної власності (за межами населених пунктів). Земельні наділи площею 29,5 га розташовані на території Лука-Мелешківської сільської ради Вінницького району та Русавської сільської ради Ямпільського району Вінницької області. В ході торгів розмір річної орендної плати збільшився з 20,416 тис. грн. до 27,998 тис. гривень.

Довідково:

Земельні торги проводяться відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах».

Інформація про лоти із зазначенням місця розташування земельних ділянок, їх площі та кадастрових номерів, а також стартового розміру річної орендної плати розміщена на сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру у розділі «Земельні торги».



Переглядів: 3573
Поширень: 0