В загальному обсязі експорту продукції агропромислового комплексу області частка торгівлі з Китаєм становить понад 10%. Про це повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Микола Неїлик.

За його словами, найбільше експортовано до Китаю олії соняшникової – на 21,2 млн. дол. США (74 %), олії ріпакової - на 7,1 млн. дол. США (24,7 %), молочних продуктів – на 235 тис. дол. США (0,8 %), олії соєвої – на 239,4 тис. дол. США (0,84 %), та спирту етилового – на 122 тис. дол. США (0,4 %).

«Аграрії Вінниччини зацікавлені у доступі продукції на Китайський ринок. У цьому плані багато вже зроблено. В загальному обсязі експорту продукції агропромислового комплексу Вінницької області за перше півріччя 2015 року частка торгівлі з Китаєм займає 10,1 %, або на суму 28,6 млн. дол. США» - повідомив Микола Неїлик.

Що вінницькі аграрії найбільше експортують до Китаю?

Як наголосив Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко, Китай є одним із пріоритетних партнерів для аграрного сектору України.

«Цього року важливим показником розширення співпраці стало те, що все більше вітчизняних компаній отримали можливість виходу на китайський ринок. 18 українським підприємствам, надано право експортувати молочну продукцію до Китайської Народної Республіки. Це дасть нам можливість замінити ринки, які втратили в країнах СНД, зокрема в Російській федерації. Нині на російський ринок експорт становить лише 2% від загального вітчизняного ринку» - зазначив Олексій Павленко.

В свою чергу Микола Неїлик розповів, що дозвіл на експорт молочної продукції до Китаю на сьогоднішній день отримали 4 підприємства Вінницької області: Літинський молочний завод, Вінницький молочний завод „Рошен”, ТОВ „Терра фуд», Хмільницький завод СОМ «Молочний візит».



Переглядів: 4691
Поширень: 0