У рамках операції „Урожай” на Вінниччині легалізували понад 6 тисяч сільськогосподарських працівників. За словами начальника ГУ ДФС у Вінницькій області Мирослава Продана, завдяки цьому з „тіні” вдалося вивести 11,4 млн.грн. доходів. А до бюджетів – спрямувати додаткових 1,5 млн.грн. податку на доходи фізичних осіб та 4,4 млн.грн. єдиного соціального внеску.

Високопосадовець наголошує, що кількість юридичних осіб, які здійснюють на Вінниччині діяльність у галузі сільського господарства, перевищує наразі 2,3 тисячі. Утім керівники деяких із них полюбляють мінімалізм у процесі нарахування та  виплат заробленого найманим працівникам. З ними проводяться зустрічі, бесіди та постійна роз’яснювальна робота, Як наслідок, розмір зарплат було збільшено понад 9,5 тисячам працюючих. Відтак, легалізовано 44,9 млн.грн. доходів. До бюджетів – спрямовано додаткових 2,5 млн.грн. податку на доходи фізичних осіб та 16,9 млн.грн. єдиного соціального внеску.

Як зазначає Мирослав Продан, ще одним важливим напрямком роботи з легалізації доходів у сфері сільського господарства є контроль за укладенням з громадянами договорів оренди земельних часток. Так, у рамках операції„Урожай” додатково укладено 282 договори. У результаті на 3,1 тис. га  збільшено загальну площу сільськогосподарських угідь. Це, в свою чергу, забезпечило додаткові надходження податку на доходи фізичних осіб у розмірі 48,6 тис. грн.

Додамо, що операція„Урожай” на Вінниччині триває.



Переглядів: 2828
Поширень: 0