Близько 50 мільйонів гривень на рахунки фірм із ознаками фіктивності перерахувало вінницьке товариство з обмеженою відповідальністю за начебто придбані паливно-мастильні матеріали для автозаправних станцій. Даний факт викритий співробітниками податкової міліції Головного управління ДФС у Вінницькій області в ході розслідування кримінального провадження за фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах посадовцями вказаного товариства.

Щонайменше 2 роки зловмисники закуповували пальне невідомого походження без будь-яких документів, що підтверджують його походження та якість, у сумнівних фірм. За результатами перевірок цих фірм встановлено, що операції носили безтоварний характер, тобто проводилися лише на папері, реалізатори пального не мали ні відповідної матеріальної бази для здійснення подібної діяльності, ні управлінського й технічного персоналу. Основний же постачальник продукції є фіктивною фірмою, її директор вироком суду у квітні цього року визнаний винним у вчиненні злочину, передбаченого ст. 205 Кримінального кодексу України (фіктивне підприємництво). Тим не менш, ділки справно перераховували на рахунки фірм мільйонні суми коштів на поставки товару. 

Слідчі управління фінансових розслідувань мають підстави стверджувати, що посадовці вінницького ТОВ умисно користувалися послугами фірм із ознаками фіктивності для прикриття незаконної діяльності по торгівлі нелегальним пальним та умисного ухилення від сплати податків. Як уже зазначалося раніше, зловмисникам інкримінується умисне ухилення від сплати податків на додану вартість та на прибуток загальною сумою понад 16,7 млн. грн. Відповідальність за дане порушення передбачена ч.3 ст. 212 Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

Оперативними та слідчими співробітниками зібрано неспростовні докази умислу на виведення коштів з-під оподаткування через фінансово-господарські операції з суб’єктами господарювання із ознаками фіктивності. Наразі встановлюється повне коло осіб, причетних до скоєння кримінального правопорушення. Доказова база формується таким чином, щоб не лише притягнути винних осіб до відповідальності, але й повністю відшкодувати завдані державі збитки.   



Переглядів: 705
Поширень: 0