10 грудня директор Департаменту фінансів Микола Копачевський презентував розроблений проект основного фінансового документу області на 2016 рік.

Торкаючись цього питання порядку денного, голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій наголосив, що на початку поточного року були внесені зміни до Бюджетного Кодексу, які передбачають нові підходи до формування бюджету.

«Ми повинні прийняти обласний бюджет, незважаючи на те, чи прийнятий вже державний, до 25 грудня. Тому дуже важливо, щоб не було політизації цього процесу. Зараз ми говоримо про прийняття технічного бюджету, який дав би можливість фінансувати наші бюджетні заклади з 1 січня наступного року. Тому що ми не знаємо, який буде затверджений прожитковий мінімум, яка буде мінімальна заробітна плата, не знаємо макроекономічних показників. По мірі прийняття Закону України «Про державний бюджет», де будуть визначені відповідні параметри, обласний бюджет буде перезатверджений», - підкреслив Валерій Коровій.

Доходи обласного бюджету в наступному році визначені у сумі майже 5 млрд.грн.

Відтак, за інформацією Миколи Копачевського, проект доходів обласного бюджету на 2016 рік визначений в сумі 4 млрд. 93 млн. гривень, що більше проти показників 2015 року на 3,9 %. «Ця цифра не є остаточною і буде коригуватися після затвердження макроекономічних показників із затвердженням Державного бюджету, - наголосив директор департаменту. - За економічним складом структура бюджету виглядає наступним чином: 63 % загального обсягу складає заробітна плата з нарахуваннями, 9,1 % - енергоносії і комунальні послуги, 2,6% - продукти харчування, 3,1 % - медикаменти, 6 % - трансферти населенню. Інші видатки в структурі враховані в обсязі 16,2 %».

Доходи обласного бюджету в наступному році визначені у сумі майже 5 млрд.грн.

На сьогодні ж, відзначив Микола Копачевський, в області вже прийнято 221 місцевий бюджет, що складає 30 % від їх загальної кількості.

Разом з тим директор Департаменту фінансів ОДА озвучив інформацію про стан виконання бюджету на 2015 рік. За його словами, доходи загального фонду обласного бюджету за 11 місяців виконані на 112,7 %. Перевиконання складає 317 млн. грн. Забезпечено виконання за 11 місяців всіх без винятку бюджетів, а 663 із 701 бюджету базового рівня області, зауважив Микола Копачевський, виконали вже свої річні бюджети.



Переглядів: 4305
Поширень: 0