За січень – листопад 2015 року темпи промислового виробництва підприємств Вінниччини склали 15,6%, це тоді коли в цілому по державі спад промисловості становить 16%. Про це сьогодніповідомив перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко.

«Ми горді тим, що третій рік поспіль Вінницька область займає лідируючі позиції по темпах приросту промисловості. Найбільший приріст спостерігався в харчовій промисловості, - 105,8 %. Це говорить про те, що підприємства Вінниччини впевнено зайняли свою нішу в сегменті промислового виробництва. Водночас, їхня продукція сьогодні надзвичайно конкурентоспроможна і вони готові розширювати ринки збуту. Для підтвердження слів, хочу сказати, що 3 молочні підприємства області вдало пройшли акредитацію ЄС та мають право експортувати продукцію на європейські ринки. Цілий ряд м’ясних підприємств отримали акредитацію і виходять на ринки Молдови. На сьогодні ті підприємства, які мають європейські сертифікати якості, можуть поставляти продукцію до будь-якої країни світу» - зауважив Андрій Гижко.

Вінниччина займає 2-ге місце в Україні за темпами промислового виробництва

Крім того, посадовець розповів, що в 2015 році в промисловості і сільському господарстві краю було реалізовано 30 інвестиційних проектів на загальну суму 1, 3 мільярди гривень. Створено додатково 750 робочих місць і це лише на великих підприємствах.

Також перший заступник голови облдержадміністрації зауважив, що з початку воєнних дій на Сході з Донбасу перереєструвалися і тепер працюють у Вінницькій області понад 170 малих і середніх підприємств.

«Це різні за профілем компанії, які вдало розпочали свій бізнес на Вінниччині. Вибираючи місце для переїзду, підприємці враховували готовність влади швидко реагувати на зміни та спрощувати процедури по перереєстрації суб’єктів господарювання. Саме це вони знайшли у Вінницькій області. На Вінниччині через прозорі офіси, пенсійні органи та статистику ми готові були за два-три дні робити перереєстрацію документів. Це і привабило підприємства. Першими звичайно були І Т - компанії. Крім того, можемо говорити про успішний проект компанії «Пірена», яка переїхала з Луганської області і налагодила у Якушинцях під Вінницею виробництво засобів захисту: каски, шоломи, костюми для вогнеборців. Переїхали не просто власники, а й перевезли з собою 20 працівників, які розробляли ці костюми, тобто інтелектуальний потенціал», - зауважив Андрій Гижко.

Вінниччина займає 2-ге місце в Україні за темпами промислового виробництва

Водночас посадовець додав, що тепер Вінниччина очікує на великі підприємства, які раніше працювали на Сході України та в АР Крим, і такі бажаючі є.

«Позитивним сигналом для інвесторів, які готові переїхати із Східного регіону, стало проведення прозорого аукціону на 10 гектарів землі у м. Вінниці. Його виграла UBC Group (Українська пивна компанія), яка працювала у Криму. Підприємство виробляє холодильне обладнання для виробництва і продажу пива. Ми сподіваємося, що з травня 2016 року вже розпочнуться будівельно-монтажні роботи» - підкреслив Андрій Гижко.



Переглядів: 2801
Поширень: 0