Співробітники фіскальної служби Вінницької області ліквідують основні канали реалізації незаконно виготовленої алкогольної продукції. Серія проведених з початку цього року оперативних заходів дозволила не лише перешкодити потраплянню до продажу алкогольного фальсифікату та спирту на суму більше 1 млн. грн., але й припинити діяльність одного з осередків виготовлення сурогатної продукції під виглядом офіційно виготовлених напоїв іноземних брендів.

- Найгірше те, що споживач, купуючи горілку чи коньяк у гарній упаковці, вірить, що платить за якісний продукт, - відзначає перший заступник начальника ГУ ДФС у Вінницькій області Віктор Сирватка. – Не підозрюючи, що замість елітного алкогольного напою вживає виготовлений в кустарних умовах сурогат, шкідливий для його життя і здоров’я.

Лише протягом останнього тижня майже щоденно оперативні співробітники підрозділу протидії незаконному обігу підакцизних товарів вилучають сотні літрів «елітного» фальсифікату. 26 січня вилучено партію горілки, розлитої у 3-літрові пакети, а також фурнітура для її незаконного виготовлення – картонні упаковки з логотипом, пластикові пакети з кранами, ручки-тримачі загальною вартістю понад 114 тис. грн. За три дні до того у Вінниці затримано партію горілки, віскі та коньяку вартістю понад 130 тис. грн. Реалізується незаконна продукція через мережу Інтернет, територією України розповсюджується з допомогою служби кур’єрської доставки.

У 2016 році фіскали вилучили нелегального спирту й алкоголю більше ніж на 1 мільйон гривень

- Тіньовий ринок підакцизної продукції позбавляє бюджет десятків мільйонів гривень, які б повернулися у вигляді пенсій, соціальних виплат та заробітних плат, це повністю підпільний бізнес, який не приносить державі жодної копійки. Це бізнес, який несе реальну загрозу життю і здоров’ю споживача, - наголошує Віктор Сирватка.

За його словами, основною метою вжитих заходів є вивільнення ринку для легальної підакцизної продукції, що виготовлена зі сплатою акцизного податку, а також недопущення переміщення товарів підакцизної групи поза митним контролем. Саме на це спрямовані загальнодержавні операції «Акциз-2016» та «Рубіж-2016», в ході яких співробітники фіскальної служби вживають заходи щодо припинення діяльності підпільних виробництв алкогольного фальсифікату, відпрацьовують торговельну мережу з метою виявлення фактів незаконного зберігання та реалізації підакцизних товарів, попереджують факти незаконного переміщення підакцизних товарів через державний кордон України.



Переглядів: 2662
Поширень: 0