Головне управління ДФС у Вінницькій області інформує про те, що ДФС України у листі від 11.02.2016р. №4698/7/99-99-19-03-02-17 роз’яснила процедуру переходу сільськогосподарського підприємства за добровільним рішенням від спеціального режиму оподаткування діяльності, визначеного статтею 209 Податкового кодексу України на загальну систему оподаткування ПДВ.

Насамперед, застосування спецрежиму по ПДВ сільськогосподарським підприємством є його правом, отож, виключення з реєстру суб'єктів спеціального режиму ПДВ відбувається, коли таке підприємство подає заяву про зняття його з реєстрації як суб'єкта спеціального режиму та про його реєстрацію як платника ПДВ на загальних підставах за формою № 1-ПДВ з позначкою "Перереєстрація".

Протягом 3 робочих днів від дня отримання такої заяви податкова інспекція знімає сільськогосподарське підприємство з реєстрації як суб'єкта спеціального режиму, при цьому дата реєстрації платником ПДВ не змінюється, а датою виключення сільськогосподарського підприємства з реєстру суб'єктів спеціального режиму є дата внесення відповідного запису до такого реєстру. Датою, з якої сільськогосподарське підприємство вважається платником ПДВ на загальних підставах у разі переходу за добровільним рішенням сільськогосподарського підприємства - платника ПДВ із спеціального режиму на загальну систему оподаткування ПДВ, є дата виключення такого підприємства з реєстру суб'єктів спеціального режиму.



Переглядів: 2692
Поширень: 0