З 1 січня 2016 року Законом України від 24 грудня 2015 року № 909 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році" до переліку платників акцизного податку включено суб’єктів господарювання, які реалізують пальне. Такі особи підлягають обов'язковій реєстрації в податковій інспекції (юридичні особи – за своїм місцезнаходженням, фізичні особи  - за місцем проживання), як платники акцизного податку до початку здійснення реалізації пального,  на підставі подання заяви  у термін не пізніше ніж за три робочі дні до початку реалізації пального.

Нагадуємо, що запровадження акцизних накладних при реалізації пального, Єдиного реєстру акцизних накладних та системи електронного адміністрування реалізації пального, набирають чинності з 1 березня 2016 року.

Отже, для роботи в системі електронного адміністрування пального, платники, які реалізують пальне, мають бути зареєстровані в контролюючих органах, як платники акцизного податку не пізніше ніж за три робочі дні до початку здійснення реалізації пального.

Звертаємо увагу, що на офіційному порталі ДФС за адресою: "Головна - Діяльність - Регуляторна політика - Проекти регуляторних актів - 2016 рік" розміщено проекти наказів Міністерства фінансів України, якими затверджено форми заяви про реєстрацію платника акцизного податку з реалізації пального, акцизної накладної, розрахунку коригування акцизної накладної та заявки на поповнення (коригування) залишку пального. 



Переглядів: 2478
Поширень: 0