Якщо впродовж січня-лютого 2016 року підрозділами ДФС, що функціонують на Вінниччині, надано 21,1 тисячу адміністративних послуг. То з них, Центрами обслуговування платників – 18  тисяч або понад 85 відсотків. Про це повідомляє начальник ГУ ДФС у Вінницькій області Мирослав Продан.

Найбільш запитуваною є послуга з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків. Станом на 01.03.2016 року надано 10,0 тис. таких послуг.

Друге та третє місце за популярністю посіли послуги з реєстрації книги обліку розрахункових операцій та видачі довідки про подану декларацію про майновий стан і доходи (податкову декларацію). Цих послуг станом на 01.03.2016 року надано 1,8 тис. та 1,5 тис. відповідно.

Мирослав Продан зауважує, що наразі на території Вінницької області функціонують 22 Центри обслуговування платників, які забезпечують свободу доступу платників у отриманні консультаційних, інформаційних та адміністративних сервісів і послуг. Наразі тут надається комплекс послуг, що включає адміністративні, консультаційні та інформаційні послуги, а також прийняття податкової звітності.

Додамо, для зручності платників кожна послуга мала інформаційну картку, в якій зазначено інформацію про суб’єкта, що надає адміністративну послугу, нормативно-правові акти, які це регламентують, та умови її отримання. Так, зокрема, з інформаційної картки платники могли дізнатися про перелік документів, необхідних для отримання довідки, порядок та спосіб їх подання, термін її видачі, способи отримання результату тощо.



Переглядів: 2409
Поширень: 0