Співробітниками податкової міліції Головного управління ДФС у Вінницькій області викрито факт розтрати державних коштів в особливо великих розмірах службовими особами підприємства, що займається ремонтом доріг.

Підприємство виграло тендер на капітальний ремонт дорожнього покриття, отримавши на проведення робіт понад 4,7 млн. грн. бюджетних грошей. Однак більшу частину державних коштів зловмисники перевели на рахунки фірми з ознаками фіктивності начебто на закупівлю матеріалів.

- Зловмисникам доведеться відповідати перед законом за розтрату державних коштів в особливо великих розмірах. В даному разі гроші платників податків призначені для забезпечення благоустрою. І ми в жодному разі не дозволимо допустити потрапляння мільйонів гривень до кишень нечистих на руку ділків, - відзначає перший заступник начальника Головного управління ДФС у Вінницькій області Віктор Сирватка.Захист державного бюджету від розкрадань під час проведення тендерних процедур і державних закупівель є одним із основних напрямків нашої роботи. Лише в цьому році підрозділами податкової міліції області викрито 4 кримінальні правопорушення у сфері держзакупівель, з яких 2 – по переможцях і 2 – по замовниках процедур.

Наразі розпочато кримінальне провадження за ч.5 ст. 191 КК України. Вживають заходи по відшкодуванню завданих бюджету збитків.     



Переглядів: 2731
Поширень: 0