Головне управління ДФС у Вінницькій області нагадує, що  завершується «гаряча» пора подання декларацій про майновий стан і доходи. Обов’язок щодо звітування прописаний в Податковому кодексі України та передбачає подання декларації до 1 травня. Враховуючи, положення п.49.20 ПКУ, якщо останній день строку подання податкової декларації припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем. Тобто, кінцевий термін, під час якого громадяни матимуть можливість виконати свій конституційний обов’язок перед державою – задекларувати доходи, отримані в 2015 році, цьогоріч переноситься на 4 травня.

За  оперативними даними станом на 20.04.2016р. індивідуальний внесок в добробут держави вже зробило майже 6,2 тис. вінничан, це на 1,6 тис. декларантів більше, як торік. Задекларовані до сплати податки  поповнять бюджетну казну більш, як на 13,6 млн.грн., що на 3,4 млн. грн.  або на 33,6 % більше ніж в минулому році. Окрім того, в державну скарбницю має надійти понад 3 млн. грн. від сплати військового збору.

Наразі у Центрах обслуговування платників при податкових інспекціях області, насамперед, очікують тих осіб, хто одержував доходи, з яких  не   сплачувався податок, у тому числі іноземні доходи, спадщину, подарунки від фізичних осіб, здавав в оренду рухоме та нерухоме майно, отримував в 2015 році нецільову благодійну допомогу понад 1710 грн. на рік, інвестиційні прибутки від продажу акцій та інших корпоративних прав, доходи від репетиторства тощо. Крім того, обов’язок щодо  подання  декларації мають і громадяни, які  в минулому році отримували заробітну плату та виплати за цивільно-правовими договорами від двох або більше податкових агентів, загальна сума яких перевищила 146160 гривень.

Нагадаємо, що на сьогодні подати декларацію про майновий стан та доходи можна особисто або уповноваженою на це особою чи  за допомогою мережі Інтернет, у разі наявності  ключа електронного цифрового підпису та відповідного програмного забезпечення.

Додамо, що для створення зручних умов для декларантів Центри обслуговування платників працюють у вівторок та четвер з продовженим робочим днем – 9.00 до 20.00, а  у суботу  з 9.00 до 16.00 години. З графіками роботи ЦОПів можна ознайомитися за посиланням

Звертаємо увагу, що за неподання (несвоєчасне подання) громадянами податкової декларації про доходи статтею 164 прим. 1 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачена адміністративна відповідальність.



Переглядів: 1892
Поширень: 0