Керівники та бухгалтери двох сільськогосподарських фірм, що займаються відповідно розведенням ВРХ та виробництвом м’яса, а також вирощуванням зернових і технічних культур, шляхом перекручування бухгалтерської документації умисно допустили ухилення від сплати податків на прибуток, з доходів фізичних осіб та податку на додану вартість.

Власники іншої вінницької фірми, основним видом діяльності якої є торгівля сільськогосподарською продукцією, скористалися підробленими фінансово-господарськими документами, за якими начебто закупили продукцію та обладнання у ряду фірм. Насправді ж за допомогою нехитрої операції завищили власні валові витрати та податковий кредит, що у свою чергу призвело до неправильного нарахування і неповної сплати податків на прибуток, на додану вартість та податку з доходів фізичних осіб.

Всього сума ухилень від сплати податків по трьох випадках склала майже 6 мільйонів гривень. Обвинувачуваним загрожує позбавлення волі терміном від п’яти до десяти років з конфіскацією майна, відповідно до ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України

Ольга Шишківська,
прес-офіцер управління податкової міліції
ДПА у Вінницькій області


Переглядів: 3115
Поширень: 0