Державний бюджет досі не прийнято, відповідно обласний та міський бюджети на сьогоднішній час сформувати не можливо. Тому заборгованість по зарплатні порівняно з початком 2009 року зросла із 11,3 до 11,72 млн. грн. Не зважаючи на кризову ситуацію в країні, упродовж місяця економічно активні підприємства міста скоротили заборгованість по виплаті зарплатні на 6,3 мільйони гривень. За даними управління економіки і інвестицій Вінницької міської ради, у грудні борг становив 18,06 млн. грн. Також упродовж минулого місяця деякі підприємства міста в повному обсязі ліквідували заборгованість по заробітній платі на загальну суму 6 млн. 158 тис. грн. Разом з тим, шість економічно активних підприємств прозвітували про новоутворену заборгованість на загальну суму майже в півтора мільйони гривень.

Підприємства державної форми власності станом на 01 січня боргують своїм працівникам 2,9 млн. грн., що на 62,4 тис. грн. менше ніж у попередньому місяці. На кінець минулого року борг по заробітній платі на підприємствах комунальної власності становив 3 млн. грн. Вже у січні 2010 року цю суму вдалось зменшити майже вдвічі.

«Рік починається досить з непростої ситуації, - каже перший заступник міського голови Іван Михайлюк. – Доки не прийнятий бюджет країни, ми не можемо формувати поточні капітальні видатки. Проте першочерговим питанням і керівників підприємств, і членів комісії залишається пошук внутрішніх резервів та шляхів погашення заборгованості на підприємствах міста». За даними моніторингу залишок заборгованості станом на 26 січня складає близька 10,0 млн. грн.


Переглядів: 2859
Поширень: 0