За використання лісів, водних ресурсів, землі на надр Вінниччини протягом січня-липня 2016 року користувачами цих природних багатств було сплачено близько 389,3 млн. грн. Як зазначає начальник ГУ ДФС у Вінницькій області Руслан Осмоловський – це майже на 113,8 млн. грн. більше, ніж надійшло за аналогічний період минулого року.

У загальній сумі надходжень за природні ресурси лідирує плата за землю  – близько 88 відсотків або 341,6 млн. грн., другою за розміром є плата за спеціальне використання лісових ресурсів – близько 7,3 відсотків або 24,2 млн. грн. Рентна плата за спеціальне водокористування займає третє місце і становить 4 відсотки або понад 15,7 млн. грн. На рентну плату за користування надрами припадає решта або близько 7,6 млн. грн..

Руслан Осмоловський підкреслює, що податкові платежі за використання природних багатств є вагомим джерелом фінансування місцевих громад. Адже зі сплаченого впродовж семи місяців 2016 року у їхніх бюджетах осіло майже 94 відсотки. Отож у своєчасній сплаті, так званих ресурсних платежів, у повноті обліку об’єктів оподаткування, мають бути зацікавлені, насамперед, у самих громадах.



Переглядів: 1628
Поширень: 0