Головне управління ДФС у Вінницькій області інформує, що у разі постачання за 1 грн. товарів, придбаних/виготовлених для проведення рекламних заходів, платник податку повинен нарахувати податкові зобов’язання з ПДВ, виходячи із ціни їх придбання. Окрім того необхідно скласти дві податкові накладні:

  • одну - на суму податкових зобов’язань, обчислених виходячи з фактичної ціни постачання (1 гривня);
  • другу - на суму податкових зобов’язань, обчислених виходячи з перевищення ціни придбання таких товарів над їх фактичною ціною.

Варто пам’ятати, у податковій накладній, яка складена на суму такого перевищення, слід зазначити тип причини 15 або 17, в залежності від того який товар презентувався: придбаний чи самостійно виготовлений. А саме: 15 - складена на суму перевищення ціни придбання товарів/послуг над фактичною ціною їх постачання, 17 - складена на суму перевищення звичайної ціни самостійно виготовлених товарів/послуг над фактичною ціною їх постачання.

Нагадаємо, податкова накладна отримувачу (покупцю) товару  не надається. У рядках такої податкової накладної, відведених для заповнення даних покупця, постачальник (продавець) має зазначити власні дані. 

Додамо, відповідні роз’яснення щодо даного питання прописані в листі ДФС України від 22.07.2016р. № 15920/6/99-99-15-03-02-15.



Переглядів: 2219
Поширень: 0